Origami solidario en Nipponia

Una vez más, y es la tercera vez, Nipponia Idiomes ha colaborado con la iniciativa solidaria 1 origami 1 euro. ¡Gracias de nuevo! Este es el resultado de su experiencia:

El dissabte 14 de novembre de 2015 de 16 a 18 de la tarda Nipponia organitzà un Taller solidari d’origami per a col·laborar en la campanya “1 origami 1 euro” de la Fundació Mútua General de Catalunya, que contribueix a la Marató de TV3.

Les nostres professores japoneses i xineses van ser les encarregades d’ensenyar als participants a fer les grues de paper (tsuru) pas a pas. Petits i grans van poder fer diverses grues durant el taller. I en els dies previs i següents els alumnes varen continuar fent origami a casa i ens en varen portar un munt més. Alguns d’ells van venir amb bosses de 80 grues cadascun i els estem molt agraïts!
Després d’omplir 3 caixes, hem aconseguit reunir aproximadament 1.000 origamis!!

Els alumnes de Nipponia ja han tingut ocasió de fer origami anteriorment. Coneixen la història de la Sadako san, alguns fins i tot han viatjat a Hiroshima, i tots mostren molt d’interès i respecte cap a la cultura japonesa i xinesa (a la Xina també es fa molta papiroflèxia). Fer origami no sols permet aprendre una tècnica plàstica molt atractiva per a diverses edats, sinó també apropar-se a una altra cultura, veure una forma diferent d’expressió artística i, sobretot, comprendre el missatge que hi ha darrera la tradició de fer Senbazuru al Japó: enviar els millors desitjos de recuperació a una persona malalta que necessita ànims. I aquest és un missatge que va més enllà de les fronteres del país del sol naixent.

Per això, l’any 2011, una setmana després del terrible Tsunami del nord-est del Japó, Nipponia ja va organitzar un acte semblant: en unes setmanes vàrem poder reunir 1.000 grues de paper (Senbazuru) amb missatges d’ànim per a les víctimes del Tsunami. Els nostres Senbazurus van estar penjats en un centre esportiu convertit en hospital durant els primers mesos i després en un centre social de cases provisionals de Miyagi. Alhora, vàrem reunir més de 1.700€ de donatius dels participants al taller, que van ser transferits a la Creu Roja japonesa. Nipponia té 4 professores japoneses i una forta vinculació amb el Japó i de seguida vàrem creure imprescindible organitzar un acte així per ajudar els afectats de la zona de Miyagi. La ressenya i fotos d’aquella activitat es poden veure al nostre web: http://www.nipponia.cat/projectes-solidaris.html.

Comercial Paperera ha contribuït cada any al taller solidari aportant més papers extres de colors tallats per a l’origami, tal com ja va fer en l’acte solidari per a les víctimes del Tsunami de 2011. Els estem també molt agraïts!

Estem molt contents que la Fundació Mútua General de Catalunya faci aquesta campanya per a la Marató de TV3. I si en el futur la campanya d’origami continua podeu comptar de nou amb la col·laboració de Nipponia.

Aprofitem per agrair a tots els voluntaris de Nipponia, de la Mútua i de la Marató el fet que entre tots fem possible aquest tipus d’accions.

Carme Feliu Latorre. Directora de Nipponia. www.nipponia.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

css.php