Origami solidari a NIPPONIA

Un cop més, i és la tercera vegada, Nipponia Idiomes ha col·laborat amb la iniciativa solidària 1 origami 1 euro. Gràcies de nou! Aquest és el resultat de la seva experiència:

El dissabte 14 de novembre de 2015 de 16 a 18 de la tarda Nipponia organitzà un Taller solidari d’origami per a col·laborar en la campanya “1 origami 1 euro” de la Fundació Mútua General de Catalunya, que contribueix a la Marató de TV3.

Les nostres professores japoneses i xineses van ser les encarregades d’ensenyar als participants a fer les grues de paper (tsuru) pas a pas. Petits i grans van poder fer diverses grues durant el taller. I en els dies previs i següents els alumnes varen continuar fent origami a casa i ens en varen portar un munt més. Alguns d’ells van venir amb bosses de 80 grues cadascun i els estem molt agraïts!
Després d’omplir 3 caixes, hem aconseguit reunir aproximadament 1.000 origamis!!

Els alumnes de Nipponia ja han tingut ocasió de fer origami anteriorment. Coneixen la història de la Sadako san, alguns fins i tot han viatjat a Hiroshima, i tots mostren molt d’interès i respecte cap a la cultura japonesa i xinesa (a la Xina també es fa molta papiroflèxia). Fer origami no sols permet aprendre una tècnica plàstica molt atractiva per a diverses edats, sinó també apropar-se a una altra cultura, veure una forma diferent d’expressió artística i, sobretot, comprendre el missatge que hi ha darrera la tradició de fer Senbazuru al Japó: enviar els millors desitjos de recuperació a una persona malalta que necessita ànims. I aquest és un missatge que va més enllà de les fronteres del país del sol naixent.

Per això, l’any 2011, una setmana després del terrible Tsunami del nord-est del Japó, Nipponia ja va organitzar un acte semblant: en unes setmanes vàrem poder reunir 1.000 grues de paper (Senbazuru) amb missatges d’ànim per a les víctimes del Tsunami. Els nostres Senbazurus van estar penjats en un centre esportiu convertit en hospital durant els primers mesos i després en un centre social de cases provisionals de Miyagi. Alhora, vàrem reunir més de 1.700€ de donatius dels participants al taller, que van ser transferits a la Creu Roja japonesa. Nipponia té 4 professores japoneses i una forta vinculació amb el Japó i de seguida vàrem creure imprescindible organitzar un acte així per ajudar els afectats de la zona de Miyagi. La ressenya i fotos d’aquella activitat es poden veure al nostre web: http://www.nipponia.cat/projectes-solidaris.html.

Comercial Paperera ha contribuït cada any al taller solidari aportant més papers extres de colors tallats per a l’origami, tal com ja va fer en l’acte solidari per a les víctimes del Tsunami de 2011. Els estem també molt agraïts!

Estem molt contents que la Fundació Mútua General de Catalunya faci aquesta campanya per a la Marató de TV3. I si en el futur la campanya d’origami continua podeu comptar de nou amb la col·laboració de Nipponia.

Aprofitem per agrair a tots els voluntaris de Nipponia, de la Mútua i de la Marató el fet que entre tots fem possible aquest tipus d’accions.

Carme Feliu Latorre. Directora de Nipponia. www.nipponia.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

css.php