Teràpia ocupacional amb origamis

Tot i que les escoles són les principals participants a la nostra campanya, cada vegada més entitats i associacions diverses s’animen a col·laborar. Casals d’avis, centres de rehabilitació, escoles especials, etc. aprofiten les bondats de l’origami per, a més de l’acció solidària, treballar i il·lusionar als usuaris.

La Blanca Salinas, de l’equip de Teràpia Ocupacional de la Unitat de Rehabilitació Hospitalària de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus ens fa arribar la seva experiència i la d’alguns usuaris:

“La nostra aportació és de 4.000 grues que han realitzat un grup d’usuaris des del mes d’octubre en els seus espais de temps de lleure. Ha sigut un treball d’equip que els ha aportat molt més que el simple fet de col.laborar.

Us deixo a sota els escrits de 3 usuaris que han volgut compratir la seva experiencia.

Moltíssimes gràcies per aquesta iniciativa!!!!

F.C.: Ha  sido un gran esfuerzo en equipo, estoy muy contento de haber aprendido algo nuevo y poder participar para ayudar a otras personas,  para mi es una virtud i gratitud.

Cada  vez  con más ganas hemos ido mejorando las técnicas.

Ha sido un placer.

D.C.:  Per a mi les grues han estat  la meva salvació durant tot  aquest temps perquè he dedicat molt temps lliure a fer grues.

Vaig voler aprendre a fer grues. Vaig posar-hi voluntat. Quan vaig veure que m’estava  sortint amb perseverança i paciència, i que,  quantes més en feia  més agilitat i més  trucs sabia, més  millorava. La meva autoestima augmentava.

Ha estat un treball d’equip. Ens hem ajudat els uns als altres. Quan uns  estaven pintant els altres feien grues. Cadascú intentava fer el que millor se li donava. La nostra motivació era fer  el  màxim possible de grues cada dia i ,al final, poder arribar a les 4.000.

La força de voluntat la he utilitzat per ensenyar a fer grues. Per  mi ha suposat  una dificultat  perquè em costava molt fer-ho.

Estic molt orgullosa de tot el que hem aconseguit i  de com ho hem aconseguit. Gràcies  per organitzar  aquestes iniciatives.

C.T.: LAS GRULLAS

La experiencia de las GRULLAS me ha dado mucho placer.

He trabajado muchos aspectos. Sobre todo el de sentirme útil. He sentido un espíritu de compañerismo con mis compañeros, con los que hemos colaborado.

Los colores y las formas que se han ido creando son realmente bellas. Cada vez lo hemos mejorado.

Aprender y enseñar ha sido un sinfín de ideas nuevas y sorpresas inesperadas que venían de las GRULLAS “volando”.

Nuestro deseo de ayudar se ha reforzado cada día pensando en el bien que hace nuestra colaboración.

Me alegro mucho de haber podido superarme y  haber encontrado esta actividad que tanto he disfrutado.

Las GRULLAS me han traído el vuelo hacia mi nueva vida en el camino que me dirijo.

Gracias a Blanca que es nuestra Terapeuta Ocupacional, ella nos anima, es genial.”

Moltes gràcies a vosaltres pel vostre entusiasme i compartir l’experiència amb tots nosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php